PDFDRIVE2.COM Kapandı mı ? Neden Açılmıyor?

e-kitap indir
PDFDRIVE2.COM Kitap Kapağı PDFDRIVE2.COM
Neden Açılmıyor.

Merhaba Kitapserver Dostlar

PDFDRIVE2.COM sitesine 3.Kez maalesef Erişim Engellenmiş gibi gözüküyor. Yaklaşık 24 saattir siteye erişim bulunmamakta.

E Kitap indirmek için Alternatif Siteleri Aşağıda Paylaşmak istiyorum. Yeni PDF Dosyaları aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

https://ekitapindirelim.org  Epub E Kitap

https://blog.ekitapindirelim.org PDF E Kitap

https://ekitapcilarr.com EPUB E Kitap

Keyifli Okumalar...


!!! KIRIK LİNK BİLDİRİM FORMU !!!

e-kitap indir

Yargı Dizisi Hangi Kitaptan Uyarlama

e-kitap indir
Yargı Dizisi Kitap Kapağı Yargı Dizisi
Hangi Kitptan Uyarlama
Dizi
2021
Haber

Yargı dizisinin İstanbul’da geçeceği biliniyor. Bir savcı ve avukatın hikayesinin işleneceği dizinin konusu merak ediliyor.
İşte Yargı dizisinin konusu.
Yeni sezonun merakla beklenen dizilerinde olan Yargı, her pazar akşamı Kanal D ekranlarında seyircilerle buluşacak. Başrollerinde Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu gibi başarılı ve popüler isimlerin yer aldığı Yargı dizisinin senaryosu Sema Ergenekon tarafından yazılıyor. İşte merak edilenler...

Kaan Urgancıoğlu, Pınar Deniz, Hüseyin Avni Danyal gibi başarılı isimlerin yer aldığı Yargı dizisinde Kaan Urgancıoğlu'nun hayat verdiği Savcı Ilgaz ile Pınar Deniz'in canlandırdığı Avukat Ceylin'in hayatlarının kesişmesinden sonra meydana gelen olaylar işleniyor. Söz konusu dizi oyuncu kadrosu ve ilgi çekici hikayesiyle dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

YARGI DİZİSİ UYARLAMA MI?

Yargı dizisinin başka bir filmden veya kitaptan uyarlama olup olmadığı bilinmiyor. Dizinin uyarlama olmadığı iddia ediliyor. Yargı dizisinin senaryosu Sema Ergenekon tarafından yazılıyor.

YARGI DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Yargı dizisinin çekimleri İstanbul'un çeşitli semtlerinde gerçekleştirildi.

YARGI DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Savcı Ilgaz dürüstlüğüyle bilinen, kuralların dışına asla çıkmayan biridir. Avukat Ceylin ise hukuk okuduğu zamanlarda babasına yapılan haksızlık sonucunda hapse girmesine isyan etmiş, kurallara uymayan ve doğruları için elinden gelen her şeyi yapacak kadar gözü kara bir kadındır. Yargı dizisinde Savcı Ilgaz ile Avukat Ceylin'in yollarının kesişmesinden sonra yaşanacaklar işlenir.

YARGI DİZİSİ OYUNCULARI KİMLER?
Kaan Urgancıoğlu,
Pınar Deniz,
Hüseyin Avni Danyal,
Uğur Polat,
Mehmet Yılmaz Ak,
Zeyno Eracar,
Ali Seçkiner Alıcı,
Başak Gümülcinelioğlu,
Uğur Aslan,
Pınar Çağlar Gençtürk,
Onur Özaydın,
Ece Yüksel,
Özlem Çakar,
Arda Anarat,
Onur Durmaz,
Zeynep Atılgan,


!!! KIRIK LİNK BİLDİRİM FORMU !!!

e-kitap indir

Sadakatsiz Dizisi Kitap’dan mı Uyarlandı ?

e-kitap indir
Sadakatsiz Kitap Kapağı Sadakatsiz
Doctor Foster
Romantik,Aşk,Trajedi
Doctor Foster

Son günlerde izlenme rekorları kıran Kanal D Ekranlarında gösterime giren SADAKATSİZ adlı dizi hangi kitaptan uyarlandı sorularına cevap arıyoruz.

DOCTOR FOSTER DİZİSİ NEDİR? HAKKINDA BİLGİLER

Doctor Foster, ilk olarak 9 Eylül 2015'te yayınlanan bir BBC One drama televizyon dizisidir. Mike Bartlett tarafından yazılan beş bölümlük dizi, kocasının bir ilişkisi olduğundan şüphelenen Dr Gemma Foster hakkındadır. Dizi, çocuklarını öldüren ve kocasının yeni gelinini zehirleyen Medea'nın hikâyesinden esinlenmiştir. 2. sezon 5 Eylül 2017'de başladı ve 3 Ekim 2017'de sona erdi.

Sadakatsiz dizisi esasında 2015 yılında BBC’nin yayınladığı kadın psikolojisini anlatan bir yapımdır. Sadece 5 bölüm olan dizi İngiltere’de en çok izlenen dizi olarak kayıtlara geçmiştir.  Dizinin en belirgin özelliği olaylara genel manada kadın gözüyle bakılmasıdır. Aldatılma konusunda toplum çevre ya da erkeğin gözünden değil, kadının olaya bakış açısı ve ruhunda yaşadığı yıkımları konu edinmektedir.

SADAKAT DİZİSİNİN KONUSU

Sadakat, uyarlandığı Doctor Forest’ta olduğu gibi erkeğin eşini aldatması ile başlar. Sadakatsiz Asya rolünü oynayan Cansu Dere, başarılı bir doktor ve görevli olduğu hastanede başhekim yardımcısıdır. Eşi için yaşadığı şehri ve tanıdıklarını terk eden Asya, çocuğu ve eşiyle mutlu bir evlilik yürüttüğünü düşünmektedir.
Fakat eşi karısını aldatmaktadır. Ve bu aldatma sadece eşi tarafından değil, Asya’yı neredeyse tüm çevresi kandırmaktadır. Kocasının Asya’yı aldattığını tüm arkadaş çevresi bilmektedir. Üstelik aldattığı kadın Derin de hamiledir.

Asya kocasının kendini aldattığını öğrenmiş ve bu durumun yıkımını atlattıktan sonra da kocasından intikam alma yolunu tutmuştur. Kocası Volkan’ın yaptığı önemli bir yatırım öncesi buluşulan yemekte kocası ile Derin’in ilişkisi olduğunu anne ve babasına söylemiştir.

SADAKATSİZ DİZİSİ HANGİ GÜN? NE ZAMAN YAYINLANIYOR?

Sadakatsiz dizisi yayınlandığı ilk iki bölümü ile kısa sürede çok konuşulan ve yorumlanan diziler arasına girdi. Dizi hakkında bilgi alan izleyiciler, “Sadakatsiz hangi gün?” “Ne zaman yayınlanıyor?” sorusunu internet üzerinde sıkça aramaya başladılar. Sadakatsiz Çarşamba günleri Kanal D’de ekrana gelirken internetten izlemek isteyenler için de Kanal D’nin sitesinden de daha sonra izlenebilmektedir.

SADAKATSİZ DİZİSİ OYUNCULARI KİMLERDİR?

Cansu Dere, Asya Arslan

Caner Cindoruk, Volkan Arslan

Melis Sezen, Derin Güçlü

Burak Sergen, Haluk Güçlü

Eren Vurdem, Mert Gelik

Yeliz Kuvancı, Bahar Gelik

Özge Özder, Derya Samanlı

Olcay Yusufoğlu, Serap Şenlik

Nazlı Bulum, Nil Tetik

Gözde Seda Altuner, Gönül Güçlü

Emir Taro Tekin, Selçuk Dağcı

Alp Akar, Ali Arslan


!!! KIRIK LİNK BİLDİRİM FORMU !!!

e-kitap indir

Sally Rooney – Normal İnsanlar

e-kitap indir
Sally Rooney - Normal İnsanlar Kitap Kapağı Sally Rooney - Normal İnsanlar
Sally Rooney
Edebiyat - Roman
Can Yayınları
2019-10
264

İrlandalı genç yazar Sally Rooney’in aynı adlı kitabından uyarlanan 'Normal İnsanlar' yayınladığı andan itibaren çok ses getirdi. Çok satan, ödüllere doymayan ve sıkı bir fan kitlesi olan Normal İnsanlar’ın dizi uyarlaması şahane olmuş diyerek yazıyı burda bitirsek mi acaba? Çünkü öyle.

Kendini Marxist olarak tanımlayan İrlanda’lı genç yazar Sally Rooney gerçek hayatında da olayların geçtiği (liseden sonra) Dublin Trinity Koleji’ne gitmiş. Kitapta da dizide de asıl konu ikilinin arasındaki çekim olsa da solcu göndermeler araya zarif bir şekilde serpiştirilmiş. Rooney politikayı hikayelerinin dekoru olarak kullanıyor adeta. Dozunda ve gözümüze çok sokmadan.

KAR TANESİ KUŞAĞININ GÜRÜLTÜSÜZ AŞK HİKAYESİ

Son derecee akıllı, ukala, sosyalleşmeyi gereksiz bulan, okulda popüler olmayan Marianne (Daisy Edgar-Jone); ve tam aksi popüler, futbol takımında yıldız olan Connel’in (Paul Mescal) karşı konulanamaz aşkını anlatıyor Normal İnsanlar. Connel, Marianne’in ailesinin evini temizlemeye giden annesini arabasıyla almaya giderken ikili yakınlaşmaya başlar.

Kar tanesi ya da Z kuşağı diye adlandırılan 90 doğumluların gürültüsüz bir hikayesi Normal İnsanlar. Gürültüsüz dememin sebebi, Netflix'te çok beğenilen 'Sex Education' (Seks Eğitimi) dizisine benzetilmesi ve benzer kuşağı ele alması. İçinde gençlik ve cinsellik geçse de usul usul bir üslupta ilerliyor Normal İnsanlar.

Kitap geçen seneden beri başucumda durmasına rağmen nedense bir türlü okuyamamıştım. Dizi ekranlara gelince artık bir görev oldu ve geçtiğimiz birkaç gün içinde kitabı okuyup diziyi izlemeye karar verdim.

Kitaba başlamakta isteksiz kalmamın nedeni kahramanların lise çağında olmasıydı açıkçası. Ancak başucumdan da bir türlü kaldıramıyordum. Ne de olsa 1991 doğumlu Sally Rooney, kuşağının en iyi yazarı olarak tanımlanıyordu.

2018 ve 2019’da hemen hemen tüm edebiyat ödüllerini alan ya da aday gösterilen Normal İnsanlar'ın bir gençlik romanı ötesinde olduğunu tahmin edebiliyordum. Yine de yazar Rooney o kadar genç ki Kenan Evren’i bile duymamıştır kesin. Hatanın neresinden dönülürse kardır. Sonunda kitabı okudum ve çok konuşulan diziyi izlemeyi alnımın teriyle hakettim. Kitabı okumadan diziye başlanmaz mı demeli? Ya da tam tersi diziyi izlemeden kitaba başlamamalı mı? Çok emin değilim. Ama birini yapınca otomatikman diğerini de yapma isteği duyacağınız kesin.

2018’İN EN ÇOK SATANI 

Çok satanlar televizyonda her zaman iyi karşılık bulamaz. Ancak Sally Rooney'nin Normal İnsanlar’ı doğru unsurlar bir araya geldiğinde ne olabileceğinin harika bir örneği olmuş. 2018'in mutlaka okunması gereken romanıydı Normal İnsanlar. BBC Three ve Hulu platformu tarafından ortaklaşa üretilen 12 bölümlük dizi BBC’de ve Amerika’da Hulu platformundan izlenebiliyor.

Kimileri diziyi bir oturuşta izlerken kimileri ise bitmesi istenmeyen bir kitabı okur gibi bir bölüm izleyip biraz ara verip bir bölüm daha izliyor. Ben ikinci gruptanım sanırım. Hem de kitaba karşı aşırı önyargılı olmama rağmen. Hatta ilk bölümü izlediğim akşam kitabı yine okudum. Böyle devam etmeyi planlıyorum. İkinci bölüm ve biraz daha kitap. Çok hızlı tüketmeden. Hiçbir küçümseme iması yapmadan kitabın gerçekten tam bir deniz kıyısında yaz okuması olduğunu düşünüyorum.

EKRANA TERLİK FIRLATMA HİSSİ YARATSA DA...

İrlandalı yönetmen Lenny Abrahamson'ın çektiği dizi çıktığı hafta (Nisan sonu) o kadar başarılı olduki BBC Iplayer’de 16 milyon kez ziyaret edilerek Killing Eve’in rekoru da kırılmış oldu. Yönetmen Abrahamson, Sally Rooney’in ilk çıkış yaptığı 'Arkadaşlarla Sohbet' kitabını da yine BBC için çekeceği müjdesini da verdi bu arada.

Bazı anlar terliğimizi ekrana fırlatma hissi duyduğumuzu belirtmek isterim. İkili arasındaki iletişim sorunu o derece kötü olabiliyor. Liseden üniversiteye geçişte dinamikler de değişiyor. Popüler olmayan ve görünüşüne pek dikkat etmeyen Marianne tam aksine güzelleşiyor ve popülerleşiyor. Annesi temizlikçi olan Connel ise lisedeki halinin aksine üniversite ortamında zorlanıyor.

Daha fazla spoiler vermeden içinde dizilerden alıştığumız o gürültülü dramatik anların olmadığı ve iki genç arasındaki aşk, cinsellik, arkadaşlık, incinme, keşfetme duygularının yaşandığı zarif bir yapım diyebiliriz Normal İnsanlar için. Hiç tarzınız değilse bile güzelim Dublin aksanı için bile izlenmeye değer biri dizi.


!!! KIRIK LİNK BİLDİRİM FORMU !!!

e-kitap indir